​TEDx Talk​ gegeven door de overleden oprichter van Carlsberg

Kan een levensfilosofie van een merk dat reeds 170 jaar bestaat nog relevant zijn de dag van vandaag? Probably. Net daarom nam J.C. Jacobsen, de oprichter van Carlsberg, gisteren het woord voor een post-mortem TEDx Talk in Kopenhagen om de 170ste verjaardag van het merk te vieren en zo zijn levensfilosofie met de wereld te delen.

Trust Uncertainty

Onder de noemer ‘Trust Uncertainty’ organiseerde TEDxCopenhagen deze een boeiende dag in de Ny Carlsberg Glyptotek, het Carlsberg museum in Kopenhagen. Vijf sprekers deelden er hun visie omtrent de kracht van het toeval en avontuur, de onzekerheid van het bestaan en de uitdaging om deze onzekerheid om te buigen naar nieuwe interessante aspecten die leven en werk boeiend maken.

De apotheose van het event was de unieke presentatie van J.C. Jacobsen, de oprichter van Carlsberg, die via een hologramtechnologie opnieuw tot leven werd gebracht.

Levenslessen van een overledene

Nog meer dan hun fabrieken, kantoren of de producten die ze maken, hebben grote ondernemingen één grondbeginsel: de filosofie die hen drijft. Een visie die hun leidraad is in alles wat ze ondernemen en elke beslissing die ze nemen.

Om de 170ste verjaardag te vieren, bracht Carlsberg haar stichter opnieuw tot leven, en liet hem zijn filosofie delen met de wereld. Deze levensfilosofie zit omvat in één eenvoudig statement: “Waarom je iedere vraag moet beantwoorden met ‘Probably’.

Gisteren om 13.00 uur nam Jacobsen het woord op TEDxCopenhagen om zijn levensfilosofie te delen. Het mag dan eigenaardig lijken om advies te krijgen van een overledene, de maatschappij is dan misschien wel veranderd, de menselijke natuur is dat niet. De idee achter zijn business kan iedereen inspireren om nieuwe terreinen te betreden, zowel op business-vlak als in het dagelijkse leven.

DutchCowboys