​Voorjaar/Zomer 2020 Kleurentrends voor Dames

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de belangrijke damesmode kleuren die bepalend zullen zijn voor Voorjaar Zomer 2020.

De kleurenexperts van Trendstop presenteren de nieuwe kleurentrends die van invloed zullen zijn op de damesmodemarkt in SS20 en daarna. Ons team onthult de essentiële mode- en accenttinten uit de internationale catwalk collecties die belangrijk zullen zijn voor mode-, accessoire- en schoenenpaletten. Ieder seizoen duiden onze uitgebreide prognoses de tinten aan die onmisbaar zullen zijn voor uw collecties, met een analyse en evaluatie van de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie belangrijke damesmode kleuren die van groot belang zijn voor het SS20 seizoen. Pasteltinten krijgen een witte gloed in Banana Sorbet, en bieden hiermee een eigentijdse interpretatie van vrouwelijke tinten. Bij Cactus Green worden de voorheen felle tinten verzacht met natuurlijke invloeden, terwijl Black Forest Gateau aantoont hoe donkere en gezwarte kleurschakeringen een basistint vormen voor voorjaar en zomer.

Banana Sorbet

Banana Sorbet vertegenwoordigt de evolutie van ultravrouwelijke pasteltinten en suikerzoete felle kleuren. De ijzige ondertonen en gewitte afwerkingen bieden een fris, verfijnd alternatief zonder in te leveren op opwekkende levendigheid. Koele, gebleekte afwerkingen maken geel een draagbare optie als all over tint of in blokken kleur.

Black Forest Gateau

Naarmate consumenten meer gaan experimenteren en alternatieven zoeken voor zwart, worden klassieke basistinten zoals donkerblauw, wijnrood en groenblauw met een gezwarte diepte de belangrijkste modekleuren voor SS20. Kersenrode ondertonen voegen weelde toe aan dieprode tinten, en geven zowel formele als informele kleding een luxe uitstraling.

Cactus Green

Heldere felle kleuren krijgen een organisch tintje voor SS20. Daarmee worden de neon en synthetische kleuren van afgelopen seizoenen gemoderniseerd. Weelderig cactusgroen heeft een natuurlijke levendigheid, en maakt een statement met één enkele kleur of gecombineerd met neutrale tinten voor een onverwacht contrast dat de meer experimentele consument zal aanspreken.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2019 Key Colour Directions rapport van Trendstop, met de belangrijkste opkomende kleuren uit de top Resort collecties van het seizoen.

Trendstop is een van ‘s werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L’Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: van links naar rechts: Ellery, Tome, Rachel Comey, allen Resort 2019 ; MSGM, Alejandra Alonso Roja, Givenchy, allen Resort 2019; Rochas, Tibi, Whistles, allen Resort 2019

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures