ANDAM maakt finalisten dertigste editie bekend

De finalisten van de dertigste editie van de ANDAM Fashion Award zijn bekend. Dat maakte de Franse organisatie bekend in persverklaring.

In totaal zijn er dertien finalisten geselecteerd die op 27 juni aanstaande hun projecten mogen presenteren aan een jury van 27 modeprofessionals. In totaal zullen vier winnaars worden geselecteerd, die samen 430.000 euro aan prijzengeld zullen verdienen.

De ANDAM fashion award bestaat uit vier categorieën: de Grand Prize, de grootste prijs, ter waarde van 250.000 euro, de creative-labelprijs van 100.000 euro, de accessoireprijs van 50.000 euro, en de mode-innovatieprijs ter waarde van 30.000 euro.

Naast het prijzengeld zullen tien finalisten – de finalisten van de mode-innovatieprijs maken hier geen deel van uit – begeleid worden in de versterking en ontwikkeling van hun merk en imago, advies krijgen van sponsor Premiere Classe bij de uitvoering van hun evenementen, en krijgen zij een workshop van sponsor Swarovski. De finalisten van de creative-labelprijs mogen daarnaast een trainingsprogramma volgen aan het Institut Français de la Mode speciaal gericht op jonge creatieve merken.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures