Appgestuurde papieren vliegtuig met trucjes is hit op Kickstarter

Je moet het vliegtuigje nog zelf vouwen, maar daarna ben je toch wel heel snel aan het vliegen. De Powerup Dart is een Kickstarter-project dat enorm hard gaat. Je kunt wel zien waarom. Het kost niet veel, want een standaard pakket met het motortje en een papiertje waarmee je je favoriete vorm vliegtuig kunt vouwen heb je al voor 25 dollar, maar er is nóg een reden, denken we.

Iedereen die wel eens een papieren vliegtuig heeft gegooid en met disproportionele trots zag hoe ver dat ding ging wil de droom beleven: een vliegtuigje dat maar blijft gaan. De Dart maakt die droom realiteit, met een simpel motortje en een app die het mogelijk maakt om je vliegtuigje op afstand te besturen. Doordat je een soort kruis van stevig plastic over het papier heen legt zijn de vliegtuigjes dus stabiel genoeg om koprollen, barrel rolls en allerlei andere trucs te kunnen doen.

Het voordeel van het gebruik van papier is dat zo’n vliegtuigje klein en licht genoeg is om te ontsnappen aan alle regelgeving die bij op afstand bestuurbare voertuigen van toepassing is. Dit mag dus overal zonder vergunning gebruikt worden, althans in de VS. Dat wil niet zeggen dat het hier ook automatisch mag, maar de kans dat je een boete krijgt voor een papieren vliegtuig is wel heel klein.

Dat wil niet zeggen dat zo’n ding niet gaat: de vliegtuigjes kunnen tot 40 kilometer per uur halen, als je tenminste goed gevouwen hebt. Het papier dat je meegeleverd krijgt is – zo zeggen de makers – sterk genoeg om allerlei crashes te kunnen overleven zonder issues, dus je kunt er mee doen wat je wil. Ik zou ‘m toch niet in iemands oog proberen te vliegen, maar verder is de kans op schade verdomde klein.

DutchCowboys