Arket lanceert capsule kindercollectie met illustrator Marion Deuchars

Retailketen Arket, onderdeel van de H&M groep, lanceert voor de herfst 2018 een capsule kinderkledingcollectie in samenwerking met illustrator Marion Deuchars. Dit maakt Arket middels een persbericht bekend. Het is de derde uitgave van wat de Zweedse keten de ‘artist edition serie’ noemt. Voor de ‘artist edition serie’ worden geselecteerde kunstenaars gevraagd om voor Arket in hun eigen handschrift een capsule collectie te ontwerpen.

De kindercollectie is verkrijgbaar in maat 86 tot aan maat 140 en bevat T-shirts en truien voorzien van de speelse kleurrijke tactiele illustraties van de Schotse Deuchars. De ontwerpen voor Arkets kindercollectie zijn gebaseerd op haar boek ‘Let’s Make Some Great Fingerprint Art’; een interactief doe-boek dat ‘kinderen en volwassenen inspireert om door met inkt en handen tekeningen te maken’.

De prijs van een T-shirt is 15 euro, een trui kost 29 euro. Arkets artist edition serie met Deuchars is vanaf 3 september verkrijgbaar in alle Arket-winkels en via arket.nl .

Beeld: Arket

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures