Arma betreedt nieuwe markten Italië, Amerika en Canada

Arma gaat de grens verder over. Het ledermerk gaat met Arma en Studio AR naar Italië. Amerika en Canada zo vertelt Richard Root, hoofd van verkoop en retail bij Arma Leder, telefonisch.

Het vanuit de basis wholesale merk gaat samenwerken met showrooms in New York en Milaan. “De collecties zijn daar al heel goed ontvangen,” vertelt Root. Eerder dit jaar sloeg Arma Leder een nieuwe weg in door het aanbod op te splitsen door de lancering van een nieuw label: Studio AR. De commerciëlere stukken die eerder ook in de Arma-collecties te vinden waren zullen vanaf zomer 2019 te vinden zijn bij Studio AR. De lijn heeft een lager prijsniveau dan de hoofdlijn van Arma, maar zal kwalitatief evenwaardig zijn, zo benadrukt ook Root nogmaals tijdens het telefonische gesprek.

Op dit moment is het merk al aanwezig in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Ierland. Arma wordt onder andere verkocht bij Oger in Nederland en online via luxe e-tailer Farfetch. Vanaf zomer 2019 doet ook Studio AR zijn intrede in het modelandschap.

Beeld: Arma

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures