Belangrijke Catwalktrends voor Voorjaar Zomer 2019

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een kijkje achter de schermen naar de onmisbare trends die als rode draad door de Voorjaar Zomer 2019 catwalk collecties liepen.

Het Trendstopteam geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar een van de overheersende trendinvloeden die zoveel van de designercollecties op de voorjaar/zomer 2019 internationale catwalks heeft geïnspireerd. Van New York naar Londen en van Milaan naar Parijs, internationale reizen waren het bepalende thema van het seizoen waarbij kleding, accessoires en schoenen zich lieten inspireren door de avontuurlijke geest en het escapisme naar verre oorden. Trendstop voegt deze drie aspecten van dit cruciale thema samen ter inspiratie voor uw collecties in SS19 en daarna. Onze uitvoerige Catwalk Overzichten en bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u in staat bent de beste beslissingen te nemen voor uw collecties.

Deze week presenteert Trendstop drie facetten van de reistrend. Summer Expedition schetst de ontwikkeling van mode geïnspireerd door buitensport en voert het van winter naar zomer. Desert Cargo wendt zich tot afgelegen, verlaten landschappen, en wekt een sfeer op van verschroeide aarde door middel van kleur en textuur. Artisan Wanderer laat zich inspireren door de kunst en ambacht van nomadische culturen en introduceert een tactiele uitstraling aan kleding en accessoires.

Summer Expedition

Voortbordurend op de extreme-sport invloeden van afgelopen winter verkent Summer Expedition het buitenlucht-gevoel met lichtere en opgehelderde technische materialen. Nonchalante vrouwelijke silhouetten gebruiken technische stoffen en subtiele buitenlucht details voor een ultralicht praktisch gevoel.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Hermes, Sportmax, Boss, allen voorjaar/zomer 2019.

Desert Cargo

Dorre woestijnlandschappen bieden inspiratie voor verbleekte oppervlakken, losse, soepele silhouetten en een verhit kleurenpalet als update voor klassieke cargostijlen. Verfijnde minimalistische details zorgen voor opgeruimde utilitaire invloeden, en combineren praktische eigenschappen met een frisse, vrouwelijke elegantie.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Stella McCartney, 3.1 Phillip Lim, Loewe, allen voorjaar/zomer 2019.

Artisan Wanderer

De woestijnzwerver maakt gebruik van ambachtelijk handwerk voor een zeer tactiele, handgemaakte esthetiek. Onafgewerkte, asymmetrische silhouetten en breiwerk met knipranden zijn versierd met snuisterijen die zorgen voor een willekeurige, rustieke afwerking. Gedraaid touw en koordsluitingen zijn een belangrijke stof en sluitingsdetail voor zowel kleding en accessoires.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Marni, Stella McCartney, Victoria Beckham, allen voorjaar/zomer 2019.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2019 Key Theme Directions rapport van Trendstop, met de belangrijkste thema’s van het Resort seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van ‘s werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L’Oreal en MTV tot zijn klanten.

Unfeatured news