Belangrijke Kleurentrends op de Catwalks Voorjaar Zomer 2019

Het kleurenteam van Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerst kijkje naar de onmisbare kleurentrends uit de Voorjaar Zomer 2019 catwalk collecties. Van New York naar Londen, vervolgens door naar Milaan, en uiteindelijk in Parijs, hebben ontwerpers met hun gebruik van kleur een behoorlijke impact gemaakt tijdens de vier Fashion Week evenementen. De natuur vormde de inspiratie voor veel paletten, waarbij zelfs de meest intense tinten een organische draai krijgen. Onze uitgebreide Basis-, Mode- en Accentkleuren prognoses en bijbehorende samengestelde catwalk beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijk basis ontvangt voor het maken van uw kleurenbeslissingen.

Deze week presenteert Trendstop de musthave tinten voor SS19. Heated Desert Tones biedt warme tinten, terug te zien in zowel de basis- en modekleur paletten. Contemporary Cores voegt een nieuw soort elegantie en vrouwelijkheid toe aan klassieke neutrale tinten, terwijl Chalky Brights de neontinten van het vorige seizoen updatet met een frisse draagbaarheid.

Heated Desert Tones

De hitte van de woestijn vormt de inspiratie voor een warm palet van gebleekte bruine, terracotta en zongebakken oranje tinten. Rode ondertonen voegen een verhitte intensiteit toe aan gebakken klei en aardetinten in enkele top-tot-teen looks en tonale geblokte combinaties.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: 3.1 Phillip Lim, Roksanda, Tibi, allen Voorjaar Zomer 2019.

Contemporary Cores

Modieuze tinten updateten het basispalet. Klassiek blauw, roze en salie groen krijgen dankzij koele vergrijsde tinten een zachtere, meer vrouwelijke afwerking, terwijl beige en taupe een verfijndere bewerking krijgen. Subtiele glansstoffen versterken de ijzige uitstraling van delicate kleurschakeringen.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Lemaire, Boss, Burberry, allen Voorjaar Zomer 2019.

Chalky Brights

Met de ontwikkeling van een organische afwerking, krijgen neonachtige felle tinten een zachtere, krijtachtige gloed waardoor ze draagbaarder worden. Felle tinten zijn gedempt maar behouden hun intensiteit en diepte van kleur, vooral als ze als een enkele tint gedragen worden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Acne Studios, Valentino, Tibi, allen Voorjaar Zomer 2019.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Resort 2019 Key Colour Directions rapport van Trendstop, met alle belangrijke tinten uit het Resort seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van ‘s werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L’Oreal en MTV tot zijn klanten.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures