Belangrijke Schoenentrends voor Heren in SS18

Het catwalkteam van Trendstop brengt u de nieuwste tassen- en schoenentrends die van invloed zullen zijn op de herenmodemarkt in voorjaar/zomer 2018 en de daaropvolgende seizoenen. Onze schoenenexperts onthullen de belangrijkste stijlen van de meest trendbepalende ontwerpers en invloedrijke collecties, die te zien waren op de catwalks van Londen, Milaan, Parijs en New York. Ook signaleren en analyseren zij drie thema’s die essentieel zullen zijn voor uw volgende herenmodecollectie. Ons uitgebreide schoenenverslag en de seizoensrapporten evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen voor uw collecties.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie schoenentrends die bepalend zullen zijn voor voorjaar/zomer 2018. Sportieve hybriden blijven invloedrijk met de introductie van een zware, sneaker-achtige zool in de categorie laarzen in Pumped Up Sole. In de formele categorie zorgen details en afwerkingen voor nieuwe manieren van versiering in herenschoenen, waarbij klassiekers voorzien worden van hedendaagse componenten. Sandalen krijgen ook een sportieve herbewerking dankzij het toegenomen belang van technische buitensport stijlen, die een mode must worden in Trekker Tape Update.

The Pumped Up Sole

Versterkte proporties en extreme zoolsilhouetten zijn flink aanwezig in voorjaar/zomer 2018 en de trend zal, naar verwachting, verder doorgroeien in herfst/winter 2018-19. Zware reliëfs, uitlopende profielen en extreem stevige sportieve modellen verheffen vrijetijds- en athleisurestijlen voor een conceptuele, ultramoderne look.

Special Detail Formal Shoe

Formele schoenen krijgen een upgrade met een reeks spannende detailontwikkelingen. Classic Derby schoenen in hoogwaardig gepoetst leer worden verheven door subtiele conceptuele onderdelen en afwerkingen, waaronder contrasterende geweven panelen, onverwachte hardware en contrasterende inzetpanelen.

Trekker Tape Update

Hoogpresterende schoenen worden steeds populairder met technische sandalen als uiterst belangrijke stijl. Met stevige zolen die als kussen voor de voet fungeren, brede banden gemaakt van duurzaam nylon en sportieve klittenbandsluitingen is de drager voorbereid op soorten terrein, met atletische kleuren en specialistische hardware die de actieve outdoor uitstraling versterken.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2017 Footwear Directions rapport van Trendstop, een essentiële gids voor de nieuwste schoenenlooks en designinnovaties van het seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van ‘s werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L’Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Dior Homme, Emporio Armani, Rick Owens, Neil Barrett, Marni, Fendi, Ermenegildo Zegna, Louis Vuitton, allen voorjaar zomer 2018.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures