Branche-erkenning INRetail voor mode-opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen

Brancheorganisatie INRetail heeft de eerste branche-erkenning uitgereikt aan het Alfa-college in Hoogeveen. Dit maakt de branche-organisatie bekend middels een persbericht. INRetail geeft deze erkenning specifiek aan de modeopleidingen van de school, die volgens het bericht een aantoonbare sterke samenwerking hebben met ondernemers in de regio.

Het Alfa-college in Hoogeveen biedt drie opleidingen op het gebied van mode. Onder de Business School vallen de opleidingen Verkoopspecialist, Ondernemer Retail en Manager Retail. Bij deze opleidingen wordt een specialisatie in de richting ‘Fashion’ aangeboden. Modestudenten volgen daarin vakken specifiek over de modebranche zoals: modestyling en trends, stoffenkennis, assortimentskennis en visual merchandise.

Ciska Snel, docent op het Alfa-college is trots op de erkenning van INRetail. “Goed opleiden is belangrijk. Onze studenten zijn de werknemers en ondernemers van de toekomst. Onze samenwerking met ondernemers in Hoogeveen en in de regio is verankerd in ons onderwijs. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daar hebben we hard aan gewerkt”, aldus Snel in het persbericht.

”Beroepen in de retail veranderen door het winkelgedrag van consumenten”, legt Dorien Krassenberg van INRetail in het persbericht uit. Digitale vaardigheid en het beheersen van gastvrijheid skills zijn volgens Krassenberg belangrijke vaardigheden die toekomstige medewerkers in retail nodig hebben voor hun baan. Krassenberg: “Het is belangrijk dat studenten tijdens de opleidingen deze nieuwe vaardigheden leren en actuele retailkennis ervaren.”

Over de audit:

Samen met Kenniscentrumhandel (KCH) ontwikkelde INretail de auditcriteria. KCH is een onafhankelijk instituut voor audit en kwaliteitsbewaking en voerde in februari 2019, in opdracht van INretail, de audits uit. Het Alfa-college heeft aangetoond dat de onderwijsvisie is afgestemd op de branche waardoor studenten goed voorbereid worden op een toekomst in de fashion/retail.

Unfeatured news