Brandfield breidt fysieke retail uit

Brandfield, naar eigen zeggen een van de snelst groeiende online aanbieders van mode-accessoires, opent 1 april vier nieuwe fysieke winkels in Breda, Eindhoven, Nijmegen en Maastricht. Het bedrijf heeft momenteel twee vestigingen in Groningen en Amsterdam en constateerde een omzetgroei in deze regio’s. Die trend wil het bedrijf doorzetten. In 2017 schreef het bedrijf een omzet van 16 miljoen euro. Voor 2018 zet het bedrijf in op een omzet van 21 miljoen.

Brandfield werd in 2012 opgericht door partners Sebastian en Marlies Monteban als online multibrandwinkel voor ‘style-items van premiummerken’ zoals Tommy Hilfiger en Guess. Ze noemen zichzelf verkoper van producten die zorgen voor een ‘totale look’ van sieraden tot aan zonnebrillen, hoeden en riemen. “Wat door de modewereld als een bijproduct wordt gezien, zijn wij juist als hét modeproduct, dat wat iemands identiteit maakt. We focussen ons echt op accessoires als onderscheidend mode-item,” vertelt Marlies Monteban telefonisch aan FashionUnited.

Door het snelle online succes werd in 2013 de eerste fysieke winkel van Brandfield in Groningen opgericht. Deze winkel had nog wel de ‘look and feel’ van een juwelier, maar dit is met de tweede opening van de winkel in de Negen Straatjes in Amsterdam helemaal veranderd. Daar ligt niets meer achter glas, vertelt Monteban. “We merkten juist dat mensen de accessoires wilden aanpassen en voelen.”

Dat het openen van fysieke winkels naast het e-commercekanaal een slimme stap was, bleek al snel. Monteban: “Bij de opening van de eerste twee winkels was het even spannend, werkt zo’n fysieke omgeving inderdaad zoals we verwachten? We merkten al snel een omzetstijging van 15 procent in de regio waar de winkels waren geopend. Online heeft het heden en de toekomst, maar je wint als bedrijf het vertrouwen van de consument met een fysieke omgeving.”

De opening van de nieuwe stenen winkels moet de verkoop verder stuwen. Brandfield zet voor 2018 in op meer dan 300.000 transacties wat een totaalverkoop van 21 miljoen moet opleveren. De vier winkels in Breda, Eindhoven, Nijmegen en Maastricht worden geopend in voormalige Watch!-filialen. Watch! had met de verkoop van horloges en sieraden een vergelijkbare propositie en wordt nu in zijn geheel overgenomen door Brandfield. Naast de fysieke winkels zal ook het online platform van Watch! opgaan in de Brandfield omgeving.

Brandfield gelooft in een omnichannelaanpak waarbij fysieke winkels een belangrijke rol vervullen. “Het is gebleken dat mensen het prettig vinden als er een fysiek aanspreekpunt is waar men terecht kan voor persoonlijk advies, reparaties en retouren. In onze winkels ervaren klanten echt een boetiekgevoel,” aldus Monteban.

Over Brandfield

Brandfield werd in 2012 opgericht als onlineplatform. In 2013 werd de eerste fysieke winkel in Groningen geopend. Het hoofdkantoor is tevens in deze stad gevestigd. Via het ecommerceplatform worden meer dan 17.000 producten van 140 premiummerken aangeboden. Brandfield werd in 2017 bekroond als FD Gazelle en bereikte de zestiende plaats in de Deloitte Technology Fast50.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures