C&A vernieuwt 181 winkels, vernieuwing levert 10 procent extra omzet op

Dit jaar staan 181 winkels op de agenda op de agenda bij C&A om te vernieuwen, zo meldt het bedrijf in een persbericht naar aanleiding van de heropening van de winkel in Wenen. Elf van de te vernieuwen winkels staan in Oostenrijk. Volgens Norbert Scheele, de directeur van C&A Oostenrijk, levert een winkel met het nieuwe concept 10 procent meer omzet op, zo meldt de topman in het bericht.

Binnen drie jaar moeten alle winkels van C&A in Europa gemoderniseerd zijn. Het merk heeft meer dan 1500 winkels in Europa. Voor alleen al de elf winkels in Oostenrijk wordt 20 miljoen euro uitgetrokken, zo blijkt uit het persbericht. “De modernisering is een uitdrukking van het groeipad dat het bedrijf heeft genomen in Europa,” aldus het bericht.

Het bedrijf heeft een strategische herstructurering doorgevoerd die het afgelopen boekjaar succesvol heeft afgerond, aldus het bericht. In het financiële jaar 2016/2017 steeg de omzet met 4 procent wat boven de gemiddelde markttrend ligt. De grootste stuwers van deze groei zijn nieuwe collecties, het nieuwe winkelconcept, de online expansie en de prijs/kwaliteit verhouding. In 2016 en 2017 werd in België en Nederland al het nieuwe concept geïntroduceerd.

Beeld: FashionUnited

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures