‘Carven op randje van liquidatie’

Gaat Carven het redden? Modehuis Carven vroeg in mei bescherming van faillissement aan, maar bevindt zich nu op het randje van liquidatie van de onderneming, aldus FashionNetwork.com.

Carven rekende volgens het mediaplatform op voormalig Balmain CEO Emannuel Diemoz om een herstelplan voor te leggen aan de rechtbank in Parijs. Het modehuis heeft in mei bij de rechtbank bescherming aangevraagd. Hierdoor kwam het bedrijf ook onder het gezag van de rechtbank te staan. Bij de procedure wordt een beheerder aangewezen voor het bezit van een bedrijf dat niet kan voldoen aan financiële verplichtingen. De beheerder gaat op zoek naar een oplossing om crediteuren tegemoet te komen. FashionNetwork heeft vernomen dat Diemoz het niet rond kreeg.

Wanneer er geen herstelplan wordt voorgelegd aan de rechtbank, is de enige andere redding van Carven wanneer iemand een overnamebod uitbrengt. De deadline voor dit bod loopt af op vrijdag 28 september om middernacht.

Sinds het vertrek van creatief directeur Guillaume Henry is het onrustig geweest bij het modehuis. De omzetten bij het bedrijf namen steeds verder af na het vertrek van Henry, het halveerde tot een bedrag van 20 miljoen euro in 2017. In 2016 verkocht Carven al een meerderheidsbelang aan de Blue Bell Group uit Hong Kong en werd de mannenlijn stopgezet. De laatste druppel voor het bedrijf, aldus een woordvoerder tegen WWD, was een vertraging van de productie van de lente/zomer 2018 collectie waardoor orders werden gecanceld en meerdere miljoenen werden misgelopen.

Het modehuis werd in 1945 opgericht en vergaarde roem in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder de beroemde klanten bevond zich de Franse zangeres Edit Piaf.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures