Chanel neemt Brits merk Orlebar Brown over

Chanel heeft het Britse zwem- en resortwear merk Orlebar Brown overgenomen, zo meldt WWD. Het merk heeft het Britse bedrijf overgenomen van de aandeelhouders en de oprichter Adam Brown. Orlebar Brown zocht al sinds de zomer van 2017 naar een koper. Hoeveel geld precies met de overname gemoeid is, is niet bekend.

“We zijn verheugd om Orlebar Brown te verwelkomen,” aldus CFO Philippe Blondiaux van Chanel tegen WWD. “ We delen dezelfde waarden en aanpak op het gebied van kwaliteit en know-how en deze overname is een perfecte kans voor synergie tussen Orlebar Brown en Eres [dames swimwear merk Eres zit ook in het portfolio van Chanel, red.].” Orlebar Brown kan volgens Blondiaux profiteren van de retail ervaring van Eres en andersom kan Eres profiteren van de digitale kennis van Orlebar Brown.

“ De laatste elf jaar hebben we iets bijzonders neergezet. Met Chanel hebben we het perfecte thuis gevonden waar het merk kan blijven groeien en floreren. Ik zie erg uit naar deze partnerschap en om Orlebar Brown verder te bouwen in de toekomst,” aldus oprichter Adam Brown tegen WWD. Brown blijft creatief directeur bij het merk.

Beeld: Orlebar Brown website

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures