Circular Clockworks en Coolrec komen met circulaire horlogelijn

Het Nederlandse recyclingbedrijf Coolrec, onderdeel van Renewi, brengt samen met horlogeproducent Circular Clockworks een circulaire horlogecollectie op de markt. De horloges worden gemaakt uit gebruikte elektronische apparatuur, schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Voor de productie van de horloges gebruikt Circular Clockworks granulaat dat door Coolrec wordt verzamelend op verschillende plekken in meerdere landen. Concreet worden de kasten van de horloges gemaakt uit onder andere oude TV’s en afgedankte koelkasten. Voor de lederen bandjes gebruikt Circular Clockworks lederresten uit de schoenenindustrie. Alleen het uurwerk zelf wordt nog nieuw geproduceerd, namelijk in Zwitserland.

“Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen,” zegt Arjen Wittekoek van Coolrec, schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl. “Door gebruik te maken van innovatieve technieken is Coolrec in staat deze specifieke plastics uit afgedankt bruin- en witgoed terug te winnen zodat deze weer als grondstof hergebruikt worden in de vervaardiging van nieuwe producten, zoals deze duurzame horloges,” aldus Wittekoek.

De horloges worden beschikbaar in twee verschillende kleuren, namelijk zwart en wit, en in een tweetal maten. Een horloge uit de collectie moet 149 euro gaan kosten.

Beeld: Circular Clockworks

Unfeatured news