De nieuwe Kona by Hyundai, compacte SUV met grote ambities

Hoe ontwerp je een nieuwe en liefst een in het oog springende compacte SUV in het zo populaire B-segment? Deze modellen zijn overduidelijk favoriet voor een brede doelgroep. Wie als automerk ambitieus is kan aan de bak, want zie maar eens met een auto op de markt te komen die in deze klasse nog onderscheidend genoeg is.

Nieuwe compacte SUV

En net als je denkt dat er in dit marktsegment inmiddels meer dan voldoende keuze is introduceert Hyundai een volledig nieuwe compacte SUV: de Kona. Een fraai ogende auto met een vanaf prijs van 22.000 euro. Nu staat Hyundai van oudsher niet bekend om, laten we ons voorzichtig uitdrukken, opvallende auto’s. De kwaliteit was er, maar het uiterlijk was nou niet echt mindblowing. Inmiddels kun je zeggen dat na de komst van topontwerper Peter Schreyer (de voormalig design-guru van Audi en Volkswagen) het roer behoorlijk om is. Waren we over de Hyundai i30 N al meer dan enthousiast, de nieuw Kona by Hyundai gaat er wat ontwerp betreft op én over. Niet in sportieve prestaties, want daarvoor is de -N- veel te bruut.

Made by Hyundai

Met de introductie van de Kona wil Hyundai overduidelijk het roer omgooien. Dat begint al bij de naam waarbij Kona als merk wordt gepositioneerd, made bij Hyundai. Het is een nuance maar wel een die past bij de ambities. Hyundai wil de komende jaren meer en meer doorgroeien naar een van de populairste merken in Europa en daarbij moet deze Kona duidelijk gaan helpen. De echte big hit komt meer dan waarschijnlijk volgend jaar op de markt als er een volledig elektrische Kona met een actieradius van rond de 500 km wordt geïntroduceerd. En als dit model hetzelfde afwerkingsniveau heeft als het zojuist geïntroduceerde model dan klopt Hyundai heel hard aan de deur. Zeker als ze de prijs ook nog eens concurrerend gaan houden.

Kona_by_Hyundai_4
De volledig nieuwe Kona by Hyundai

DutchCowboys