Destiny 2 hands-on: eindelijk een echte open wereld in de EDZ

Destiny 2 is er bijna: vanaf 6 september kunnen we weer allemaal los in de wereld die ontwikkelaar Bungie in 2014 voor het eerst aan ons liet zien. Origineel zou het een tienjarenplan worden en sommigen gingen er van uit dat het net zoals World of Warcraft zou gaan worden: één Destiny dat uitgebreid en aangepast blijft worden. Nu, drie jaar later, is er dan toch een nieuw deel, een deel met een grote 2 er achter.

Dat schept verwachtingen, want een tweede deel moet in elk geval alle kritiekpunten van het eerdere deel weten weg te halen. Een daarvan kan ik jullie laten zien, letterlijk, maar er is ook genoeg over te zeggen. Dan hebben we het over de manier waarop je door een gebied loopt, wat daar allemaal te doen is en hoe de game je vasthoudt zonder je de hele tijd uit de ervaring te trekken.

Wat je kunt zien in de video’s die ik gecaptured heb van mijn speelsessie is gameplay uit de European Dead Zone, afgekort EDZ. De manier waarop je door deze eerste zone in de game heen kunt gaan is een goede blauwdruk voor Destiny 2 en laat zien dat Bungie serieus heeft geluisterd naar de klachten over het onsamenhangende karakter van de eerste game.

DutchCowboys