Diane von Fürstenberg benoemd tot ereburger van Brussel

Diane von Fürstenberg zal aan het eind van de maand de titel ereburger van de stad Brussel in ontvangst nemen. Dat meldt pr-bureau MCDM die de organisatie van de viering op zich heeft genomen. De Europese hoofdstad wil met deze onderscheiding de 71-jarige modeontwerpster belonen voor het op de kaart zetten van Brussel als modestad.

De in Brussel geboren Amerikaanse Diane von Fürstenberg werd bij het grote publiek vooral bekend door haar wikkeljurken gemaakt van jersey. Door de jaren heen werden haar collecties gedragen door gerenommeerde namen uit de (populaire) cultuur waaronder Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale, Madonna, Tina Brown, Jessica Alba, Susan Sarandon, Jennifer Lopez en Michelle Obama. Volgens het Amerikaanse magazine Forbes prijkt ze op de 64ste plaats van invloedrijkste vrouwen ter wereld.

Waar Fürstenberg de titel in ontvangst zal nemen, is (nog) niet bekend. Wel heeft het pr-bureau laten weten dat de modeontwerpster vrijdag 28 september de titel zal vieren in de DVF-winkel aan de 11 rue du Grand Cerf in Brussel. Vanaf 11.00 uur in de ochtend is zij daar aanwezig voor een signeersessie.

Unfeatured news