Dit wordt het modenieuws van week 18

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 18. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 30 april tot en met 6 mei.

CEO interview met Roel de Veer van herenmodemerk No Excess

No Excess viert in mei het 30-jarige bestaan. In die dertig jaar heeft CEO Roel de Veer de markt zien veranderen, het merk in een hoger segment gepositioneerd en zelfs bijna verkocht. “We zijn op tijd geswitcht.” De focus ligt de komende tijd op groei in Duitsland en het denim-segment. Lees het interview deze week op FashionUnited.

Rechtspraak

Donderdag 3 mei een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem. Voor FashionUnited elke eerste donderdag van de maand een behandelde case.

Under Armour Q1

Under Armour, Inc. eindigde het financiële boekjaar met een omzet van 4,9 miljard dollar (3,9 miljard euro). Dat was een toename van 3 procent. Voor het huidige financiële jaar verwacht Under Armour opnieuw een lage eencijferige groei. De dalende markt in Amerika zal volgens het merk ook dit jaar invloed hebben op de omzetten. Lees de cijfers van het eerste kwartaal dinsdag.

FashionUnited Nieuwsquiz

April loopt alweer op zijn einde en dat betekent dat u deze week uw modekennis weer kunt testen met de FashionUnited nieuwsquiz. Bent u volledig op de hoogte of kan het nog bijgespijkerd worden door artikelen terug te lezen?

Opening MSCH Copenhagen Amsterdam

Na verschillende monobrands geopend te hebben in Denemarken, Noorwegen en een pop-up in Rotterdam richt het merk zich nu op het openen van MSCH Copenhagen winkels in Nederland. Onlangs opende de Amsterdamse vestiging al in de Utrechtsestraat en het merk heeft plannen om dit jaar 4 tot 6 winkels te openen in Nederland. FashionUnited spreekt International Retail & E-Com Manager Rasmus Skovsgaard over de plannen.

Tapestry Q3

In het tweede kwartaal heeft Tapestry, tot vorig jaar bekend als Coach Inc, een omzetgroei van 35 procent gerapporteerd. Het bedrijf behaalde in totaal een omzet van 1,79 miljard dollar (1,4 miljard euro). Blijven de cijfers ook dit kwartaal groeien? Deze week worden de cijfers van het derde kwartaal bekendgemaakt.

Trendstop

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief inzicht in drie van de belangrijkste trends gezien tijdens Coachella. Met onder andere Vintage Lace, de Bralet Crop-top en de Wire Frame Rework. De drie stijlen speelden een hoofdrol in een eigentijdse richting met nieuwe constructies en veranderde silhouetten. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Donderdag 3 mei

INretail media safari

Donderdag 3 mei

Store opening van Moss Copenhagen, Amsterdam

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures