Dit wordt het modenieuws van week 32

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 32. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 7 tot en met 13 augustus.

Rijkste mensen uit de modewereld 2017

De grootste modebedrijven zijn elk jaar goed voor miljarden euro’s, maar hoe zit dat met de mensen die hier aan het roer staan? FashionUnited selecteert de meest opvallende personen uit deze lijst.

Michael Kors Q1

In fiscaal jaar 2017 daalde de omzet met 4,6 procent naar 4,5 miljard dollar, tegenover 4,7 miljard euro in 2016. Bij wisselkoerscorrecties daalde de omzet met 4,4 procent. De omzet uit retail bedroeg 52,57 miljard dollar, wat neerkomt op een daling van 7,4 procent. Lees deze week hoe Michael Kors het het eerste kwartaal heeft gedaan.

Lees ook: Michael Kors neemt Jimmy Choo over voor 1 miljard euro

Ralph Lauren Q1

Lagere consumentenuitgaven en toenemende concurrentie zorgden er in het afgelopen boekjaar 2017 voor dat het Amerikaanse modebedrijf haar omzet met 10 procent zag dalen naar 6,7 miljard dollar (6,01 miljard euro). Lees dinsdag de cijfers van het eerste kwartaal.

In beeld: advertentiecampagnes

Het is nog maar even wachten op de september issues van de grote modemagazines. De belangrijkste edities van het jaar, waarin grote modehuizen, ontwerpers en merken adverteren met hun nieuwe najaarscampagnes. FashionUnited heeft de mooiste, opvallendste en verrassendste exemplaren op een rijtje gezet.

Crocs Q2

Crocs behaalde in Q1 een netto-inkomen van 11 miljoen dollar (10 miljoen euro), 1 miljoen dollar meer dan het eerste kwartaal in 2016. Benieuwd naar de cijfers van het tweede kwartaal? Lees het woensdag.

Zalando Q2

Vorige maand maakte Zalando al de voorlopige cijfers bekend en gaf het aan een goed halfjaar achter de rug te hebben. Zalando behaalde in het eerste half jaar een omzet tussen 2,071 en 2,089 miljard euro, aldus de voorlopige cijfers. Donderdag de definitieve cijfers.

In de maand augustus focust FashionUnited op het thema werken in de mode. Voor alle Work in fashion reads, klik hier.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures