Dit wordt het modenieuws van week 36

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 36. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 3 tot en met 9 september

De eerste editie van Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles

Het wachten is over. Deze week vindt de eerste editie van Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles plaatst. Het evenement is verplaatst naar het Museumplein voor het on- en off-schedule programma. Ook in de stad zijn verschillende evenementen te bezoeken. Op donderdagavond opent David Laport het mode evenement.

Lees ook:Dit is het programma van Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles

Opening tentoonstelling ‘Contemporary Fashion’ in het Klederdrachtmuseum

Walter van Beirendonck, Bas Kosters, David Laport, Tess van Zalinge, Alexander van Slobbe en Mattijs van Bergen: ontwerpen van onder andere deze ontwerpers zijn te zien in de tentoonstelling ‘Contemporary Fashion’. De tentoonstelling in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam focust op hedendaagse ontwerpers die zich hebben laten inspireren door Hollandse klederdracht.

Lees ook:Tentoonstelling ‘Contemporary Fashion’: ontwerpers geïnspireerd door Hollandse klederdracht

Drones en Lelijke Gympen: Winkelen bij luxeketen The KaDeWe Group

Naarmate streetwear steeds meer met luxe samensmelt en functionaliteit modieus wordt, vervaagt de grens tussen zakelijk en vrije tijd. Het vastleggen van deze evolutie is de taak van mode inkoper Colin Göbel-Thoma. Afgelopen april ging hij aan de slag als inkoper voor Urban Sports bij de Duitse luxeketen KaDeWe Group, die drie van de meest iconische Duitse warenhuizen in Berlijn, Hamburg en München beheert. In een interview met FashionUnited verklaart hij de reactie van de inkoper op trends die versneld worden door sociale media, het probleem met retailers van gympen, en een aantal onverwachte musthaves van het seizoen.

Op bezoek bij Frans modemerk Ba&sh

Ba&sh staat bekend om chique en moderne items met een Parijse invloed. Deze stijl brengt het merk nu naar Nederland door middel van een eigen winkel in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. FashionUnited neemt een kijkje bij het merk.

Lees ook:Franse modeketen Ba&sh opent eerste Nederlandse winkel

Trendstop: fast fashion denim trends voor vrouwen

Deze week deelt Trendstop inzichten over fast fashion denimtrends voor vrouwen. Woensdag te lezen op FashionUnited.

Verder op de kalender

Dinsdag 4 september

TommyNow-show in Shanghai

Zaterdag 8 september

Opening tentoonstelling ‘T-shirt Truth’ in de Kunsthal, Rotterdam

Unfeatured news