Dit wordt het modenieuws van week 51 2018

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 51. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 5 tot en met 11 december.

Lezing Cally Blackman – The colour of clothes

Kunst- en modehistoricus Cally Blackman geeft op zaterdag een lezing over de kleding in autochrome fotobeelden, wat deze kleding ons zegt over mode en identiteit van een eeuw geleden. FashionUnited is er bij.

Een kijkje achter de magische kerstetalages

New York – Van Galeries Lafayette in Parijs tot Harrods in Londen, top retailers wereldwijd in de grootste winkelsteden doen mee aan de traditie van de uitgedoste etalages met kerst. Ze beperken zich niet alleen tot hulst en kerstballen maar bouwen technologische hoogstandjes. Bij Bloomingdales zijn ze dit jaar niet vies van een link naar Hollywood door de etalages om te toveren in het land van de Grinch vanwege de nieuwe film die is uitgekomen.

Interview Secrid

“De markt zag zelf nog niet dat ze moest veranderen,” aldus mede-oprichter van Secrid, René van Geer in het pand van het bedrijf in Den Haag. “Een portemonnee moest zacht en flexibel zijn en in je kontzak passen werd er tegen ons gezegd.” Met de razend populaire kaarthouders heeft Secrid de portemonnee markt flink opgeschud.

*

Uitspraak door Hooggerechtshof over het Bangladesh Veiligheidsakkoord

*

Het Bangladesh Veiligheidsakkoord hangt een verbod boven het hoofd waardoor het mogelijk het kantoor in Bangladesh moet sluiten. Het Akkoord heeft al gereageerd op de voorwaarden van het gerechtshof, maar de overheid van Bangladesh heeft steeds uitstel gevraagd om een antwoord voor te bereiden. De zaak staat voor 17 december gepland.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures