Dit wordt het modenieuws van week 6

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 6. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 5 tot en met 11 februari.

Michael Kors Q3

Michael Kors Holdings Limited, moederbedrijf van Michael Kors en sinds kort Jimmy Choo, zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen met 5,4 procent. De omzet in deze periode bedroeg 1,15 miljard dollar (993 miljard euro), aldus de gerapporteerde kwartaalcijfers van de groep. Benieuwd hoe het Amerikaanse bedrijf ervoor staat na het derde kwartaal? Lees het deze week.

Evan menswear fashion show

Ontwerpster Evana Kuik had in 2014/15 had veel succes met haar modeshows voor Amsterdam Fashion Week, totdat ze ziek werd. Maar op dit moment werkt ze aan een comeback en showt ze maandag naast haar nieuwe mannencollectie voor het eerst ook een vrouwencollectie. Een beeldverslag volgt.

8 tips voor zomer 2019 van Christine Boland

Ter voorbereiding op zomer 2019 kwam een groep ondernemers, media en overige geïnteresseerden samen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam voor een trendseminar van Christine Boland. Hoewel ze het niet over ‘trends’ had, maar ‘design language’, kwamen toch vijf duidelijke trends naar voren met meerdere elementen. FashionUnited selecteert 8 tips voor het volgende zomerseizoen.

Mode in het bloed: Familiebedrijf Lutz

In 2018 gaat FashionUnited weer verder met de serie ‘Mode in het bloed’. Dit keer spreken we met Hanneke Lutz, vierde generatie van familiebedrijf Lutz uit Vinkeveen. Vanzelfsprekend was het niet dat Hanneke het familiebedrijf over zou nemen, maar nu doet ze het met veel plezier: “Ik vond het al snel erg leuk.”

New York fashion week van start

Donderdag trapt New York de internationale ready to wear modewerken af. In New York wordt deze editie geschoven met de kalenders van de Fashion Week. In februari zal de mannenmodeweek plaatsvinden vlak voor de editie voor vrouwen, waardoor er een aaneengesloten mode-evenement van tien dagen ontstaat.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures