Doorstart voor modeketen Tuunte

Tuunte, de Achterhoekse modeketen, maakt een doorstart, zo werd woensdag bekend gemaakt door de curator in het faillissementsverslag. Een groep investeerders uit de detailhandel, die nog niet met naam genoemd worden, neemt het bedrijf over.

“De curator heeft de laatste weken intensief samengewerkt met alle betrokken partijen om tot deze transactie te komen, waarbij de positieve inzet van de werknemers zeker bijgedragen heeft tot de totstandkoming van de doorstart.”

De nieuwe investeerders hebben de intentie om met 20 van de 41 winkels door te gaan. Hierdoor wordt ook een deel van de werkgelegenheid behouden. Op het moment van het faillissement waren er 260 mensen werkzaam bij Tuunte. Hoeveel winkels werkelijk open blijven, hangt af van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden, aldus het persbericht. Voorlopig blijven alle winkels van Tuunte nog open. In de loop van september moet blijken welke winkels open blijven na afloop van de leegverkoop.

Modeketen Tuunte maakt doorstart

Eveneens hebben de investeerders met een groot aantal leveranciers een overeenkomst bereikt over de eerder bestelde wintercollectie. Hierdoor zullen de winkels die open blijven na september snel een nieuwe collectie in de schappen kunnen hangen. Naast de overeenkomst met de leveranciers is er ook een licentieovereenkomst getekend zodat de keten dezelfde merken kan blijven verkopen als het voorheen deed.

Begin augustus vroeg de modeketen zelfs het faillissement aan omdat de investeerders achter Tuunte geen heil meer zagen in het merk. De directeur meldde destijds dat Tuunte niet snel genoeg met het retaillandschap mee was veranderd en dat de teruglopende bezoekersaantallen in de kleinere steden de keten parten speelde.

Vlak voor het faillissement werd gestart met de franchise ‘Zusje van Tuunte’. Of er meer franchises zullen volgen na de doorstart is op dit moment niet bekend.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures