‘Dries van Noten verkocht aan Puig’

Dries van Noten heeft een nieuwe eigenaar, zo melden diverse media. Modegroep Puig heeft een meerderheidsaandeel genomen in het Belgische merk.

“Puig zal een meerderheidsaandeel hebben naast Dries die op de lange termijn een belangrijke aandeelhouder van een minderheid zal blijven,” aldus de twee bedrijven in een statement in handen van WWD. Ontwerper Van Noten zal aanblijven als creatief directeur en voorzitter van de directie. Hoe groot het aandeel is dat is overgenomen is niet bekend, ook de geldsom die ermee gemoeid is, is onbekend.

Dat Dries van Noten op zoek was naar een investeerder werd in maart al onthuld door WWD. Het merk zou naar verluidt Vendôme Global Partners ingehuurd hebben om een investeerder aan te trekken. Een officiële bevestiging over de geruchten destijds werd nooit uitgebracht. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het merk, dat in 1986 werd opgericht, dat Dries van Noten hulp van buitenaf zoekt.

Dries van Noten, onderdeel van de oorspronkelijke Antwerpse Zes, staat bekend om zijn elegante ontwerpen voor mannen en vrouwen. Hij startte zijn merk in 1986 in Antwerpen en het modehuis heeft inmiddels boetieks in onder andere Antwerpen, Parijs, Tokyo, Hong Kong en Seoul. Het bedrijf wordt geschat op een waarde van 100 miljoen dollar, zo’n 81 miljoen euro.

Beeld: Catwalkpictures

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures