Dsquared2 lanceert collectie in strijd tegen pesten

Het Canadese modebedrijf Dsquared2 heeft de handen ineengeslagen met de anti-cyberpesten organisatie ‘Be Cool Be Nice’ voor een capsule collectie. Het label wil hiermee meer aandacht vragen voor het probleem, melden diverse media.

De twee Dsquared2 broers maakten een collectie bestaande uit T-shirts, truien, jeans en accessoires, welke de tekst ‘Be Cool Be Nice’ bevatten. De items zijn ontworpen om de boodschap van “kracht, positiviteit en vertrouwen te delen” , evenals het offline en online bewustmaken van cyberpesten.

“Cyberpesten is een krachtig en eng onderwerp dat een blijvende negatieve invloed kan hebben op jongeren,” stelt ontwerper Dean Caten tegenover WWD. “We werden gepest als kinderen en begrijpen hoe destructief het is,” vult Dan Caten aan, eraan toevoegend dat “het belangrijk is om kinderen en tieners die hun persoonlijkheid ontwikkelen de ruimte geven om zichzelf te ontdekken zonder oordeel, kritiek en haat”.

De capsule collectie zal vanaf november verkrijgbaar zijn bij geselecteerde winkels van Dsquared2, evenals online. Een deel van de opbrengst van de lijn gaat naar een organisatie die online pesten probeert te stoppen.

Unfeatured news