Ecco x Shoe Surgeon: super-hack stap voor stap

Met meer dan 170.000 volgers op Social Media, wordt Dominic Chambrone ofwel “The Shoe Surgeon”, beschouwd als een van de bekendste sneaker customizers in Amerika. Zijn unieke exemplaren kunnen besteld worden via e-mail of gemaakt worden tijdens een individuele afspraak in zijn studio in Los Angeles, waar hij werkt met een team van acht.

Chambrone werd twee jaar geleden uitgenodigd door Ecco om mee te doen aan de jaarlijkse “Hot Shop” leer-workshops. Hij leerde hier meer over nieuwe technieken om leer te maken en over het proces van schoenen maken. Iets dat begon als een workshop, eindigde al snel in een organische relatie tussen The Shoe Surgeon en het Deense schoenenmerk.

“Iedereen wil een beetje uniek zijn, in plaats van zomaar iets uit de winkel kopen. Mijn klanten willen liever iets speciaals.” aldus Chambrone tegen FashionUnited.

Chambrone heeft met deze samenwerking de kans gekregen om een nieuwe rol aan te nemen. “Het proces is vergelijkbaar met wat ik doe in mijn studio in LA. Het enige verschil is dat ik daar mijn product zelf maak. Dit is een goede kans om van rol te veranderen en een ontwerper te worden in plaats van een maker.”

FashionUnited kreeg de kans om het proces van The Shoe Surgeon te volgen tijdens een individuele afspraak in W-21, de experimentele schoenenwinkel van ECCO Sko A/S in Amsterdam, waar Chambrone direct contact heeft met zijn klanten om zo samen hun schoenen te ontwerpen.

Instructie:Ga met uw muis over de foto om meer informatie te lezen.

Het evenement Shoe Surgeon x Ecco vindt elke dag plaats tot en met 18 September. De prijs van een gepersonaliseerd paar schoenen varieert van 399 tot 599 euro.

Unfeatured news