Gamescom 2017: Fortnite

Ergens in een ‘kelder’ zit Hal 10, de ruimte het verst verwijderd van de grote uitgevers en ontwikkelaars. Daar vind je alle indie developers die het niet lukten een grote partij aan zich te binden, maar toch nog voldoende geld hebben voor een plek op Gamescom. Daar vind je ook Epic Games die daar hun game Fortnite presenteren.

Het zijn magere jaren voor de mannen van Epic Games. Opgekocht door het Chinese internetbedrijf Tencent, verlaten door topmannen als Cliff Bleszinski en al tijden verstoken van een echte tophit. Paragon breekt geen potten, Unreal Tournament blijft een hobby project, en Gears of War is verkocht aan Microsoft. En dan hebben we nog Fortnite, die al zes jaar in ontwikkeling is.

Fortnite‘s concept is vrij simpel: mysterieuze stormen teisteren de wereld. De wind blijkt niet zo zeer het probleem, als het feit dat deze vol agressieve zombies blijken te zitten. Vooral ‘s nachts zijn de laatsten bijzonder actief. Aan jou de taak om overdag je verdediging op te bouwen, en ‘s nachts de ondoden van je af te slaan.

De uitvoering blijkt echter een ander verhaal. Het verzamelen van al het materiaal is nog vrij eenvoudig. Je karakter slaat met een pikhouweel alles – van rotsen tot complete auto’s en huizen – aan puin en je krijgt automatisch alle grondstoffen, variërend van hout, steen, elektronica en nog een hele boel meer.

DutchCowboys