Gemeente Amsterdam lanceert online platform voor lokale retailers

Ter bescherming van de lokale retailers, heeft de gemeente Amsterdam nu een nieuw platform opgericht. Bijons.Amsterdam brengt retailers in de buurt in kaart. Met het initiatief hoopt de gemeente de leuke en unieke winkels in de stad te behouden, aldus het persbericht.

“Ja het is koud buiten en dan is een webshop lekker makkelijk. Goed nieuws: u vindt de producten van veel Amsterdamse winkels nu ook gewoon online,” aldus het bericht. Op dit moment zijn al 350 lokale retailers te vinden op de site. Aan het einde van 2019 wil de gemeente de helft van alle Amsterdamse ondernemers online hebben.

”Veel Amsterdamse ondernemers hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Dat komt door de enorme opkomst van het online winkelen en doordat consumenten andere wensen en eisen krijgen,” aldus het bericht. Lokale retailers hebben niet altijd een online aanwezigheid. “En daardoor zien we ze nog wel eens over het hoofd, maar veel Amsterdamse winkels kunnen ook precies bieden wat u zoekt.” Bijons.Amsterdam wil deze winkels beter vind- en zichtbaar maken.

Beeld: FashionUnited

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures