Gemeente Den Haag wil winkeltijden verruimen tot 11 uur ‘s avonds

Na winkeliers in Utrecht, wil ook de gemeente Den Haag de winkels langer open in de binnenstad. De stad hoopt hiermee ‘een nog aantrekkelijkere winkelstad te worden’, aldus het bericht op de site van de gemeente.

In het voorstel voor een nieuwe winkeltijdenverordening mogen alle winkels in de detailhandel op zon- en feestdagen tot 11 uur ‘s avonds open. Dit levert een uur extra op ten opzichte van de bestaande regels. “Veel consumenten hebben behoefte om later op de dag boodschappen te kunnen doen,” aldus wethouder stedelijke economie Karsten Klein. “Als gemeente hebben we gehoor voor de wensen van ondernemers en hun klanten.” Inwoners van de stad hebben nog inspraak wat betreft het voorstel en kunnen tot volgend jaar 11 september hun zegje doen. Het is tevens nog niet duidelijk wanneer de regels in moeten gaan.

Vanaf november zijn in Utrecht in winkelcentrum Hoog Catharijne de winkels elke avond geopend tot acht uur. Verschillende ondernemers uit de binnenstad, waaronder De Rode Winkel volgden het voorbeeld van Hoog Catharijne. Pauline Broekman van De Rode Winkel tegen FashionUnited: “De eerste proefweken zijn vooralsnog positief verlopen. Het is jammer dat er nog weinig andere winkels in de historische binnenstad gevolgd zijn. Over het algemeen zijn de laatste uren van de dag betere omzeturen dan de eerste uren.” Wel benadrukt Broekman dat de testperiode nu nog te kort is om concreet wat over de resultaten te zeggen, volgend jaar wordt er geëvalueerd.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures