Gucci showt cruise collectie 2019 op Romeins necropolis

Gucci zal de cruise collectie voor 2019 showen op een Romeins necropolis. Het evenement plaats in het Franse Arles, aan de Zuidkust. Dat maken het luxemerk en de stad Arles vandaag bekend middels een persbericht.

De oude Romeinse begraafplaats Alyscamps zal als decor dienen voor de modeshow. Het is gesitueerd op een steenworp afstand van de stad Arles, qua oppervlakte de grootste gemeente van Frankrijk. De plek heeft zeker 1500 jaar dienst gedaan als begraafplaats voor de omliggende regio en staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tevens diende Alyscamps als inspiratie voor kunstwerken van Pablo Picasso en Vincent van Gogh, die zelf twee jaar in de stad woonde. Het is de eerste keer dat er een evenement van deze omvang wordt georganiseerd op de begraafplaats.

Het is niet de eerste keer dat Gucci’s creatief brein Alessandro Michele een opmerkelijke locatie kiest voor het presenteren van zijn cruise collectie. Eerder waren er al shows in de kathedralen van Westminster Abbey en de Galleria Palatani in het Palazzo Pitti in Florence. De Gucci cruise collectie show vindt plaats op 30 mei 2018.

Beeld: Gucci

Unfeatured news