Handtassenlabel Lies Mertens opent eerste flagshipwinkel in Antwerpen

Lies Mertens, ontwerper van het gelijknamige handtassenlabel, opent op 15 december 2018 een permanente flagshipstore in de Antwerpse Steenhouwersvest. Dit kondigt de ontwerper aan in een persbericht. Die dag zal Mertens ook een handtas lanceren die zij samen met architect Camiel Van Noten ontwikkelde.

Na een jaar in de tijdelijke winkel in de Kloosterstraat te zijn gevestigd verplaatst Mertens haar permanente winkel richting Steenhouwersvest, in het hart van de Antwerpse designer scene. Het interieurontwerp van de flagshipwinkel werd gedaan door Atelier Bontekoe Van Put. Net zoals voor haar handtassen – elk stuk wordt gemaakt van biologisch gelooid leder en is daarmee, op de metalen details na, biologisch afbreekbaar -, is er bij de inrichting ook gelet op duurzaamheid.

Vanuit een duurzaam oogpunt kiest Mertens er al vanaf de start in 2017 voor om geen collecties van voorbijgaande aard te ontwerpen. Jaarlijks voegt ze wel enkele modellen en nieuwe kleuren toe. Daar komt nu de eerste in een reeks van samenwerkingen bij. ‘Als creatieve ziel verzamelde Lies heel wat artistieke vrienden rondom zich en zo ook Camiel Van Noten’, leest het persbericht. De twee creatievelingen lanceren 15 december een capsulecollectie, gestoeld op de principes van de geometrie: een unisex handtas, een schaal en een bijzettafeltje.

De drie minimalistisch uitgelijnde producten kregen elk een door Mertens en Van Noten eigenhandig gecreëerde print in Jesmonite met natuurlijke pigmenten. Deze minicollectie is limited edition; de tassen met geprinte binnenkant worden in een genummerde oplage van vijftig exemplaren gemaakt, de interieurobjecten worden op aanvraag gemaakt.

Unfeatured news