IC Group Q3: Dalingen Tiger of Sweden en By Malene Birger drukken op omzet

Tiger of Sweden en By Malene Birger, merken uit het portfolio van de IC Group, zagen het derde kwartaal de omzet flink afnemen. De positieve resultaten van Peak Performance konden niet voorkomen dat de gehele omzet van de groep met 7 procent afnam, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

Begin deze week werd bekend dat Peak Performance door de IC Group is verkocht aan Amer Sports Corporation voor circa 254 miljoen euro. Het merk was in het derde kwartaal het enige merk van de IC Group die een omzetgroei rapporteerde. Peak Performance behaalde een omzet van 308 miljoen Deense Kroon dankzij een groei van 3 procent. Vanaf het het huidige kwartaal, dat is gestart op 1 april 2018, zal Peak Performance niet meer bijdragen aan de cijfers van de IC Group. De groep behaalde met alle merken uit het portfolio het afgelopen kwartaal een omzet van 687 miljoen Deense Kroon (circa 92 miljoen euro)

Tiger of Sweden rapporteerde een omzetdaling van 14,6 procent. De omzet nam af tot een bedrag van 217 Deense Kroon (circa 29 miljoen euro). Volgens de IC Group is de afname vooral te danken aan een daling in de groothandel, maar ook de retail werd beïnvloed door lagere omzet.

By Malene Birger zag de omzet afnemen met 9,7 procent naar een bedrag van 84 miljoen Deense Kroon (circa 11 miljoen euro). De daling is voornamelijk te danken aan een afname in de groothandel, de retail zag namelijk wel een toename die werd gestuwd door een toename in de e-commerce, zo meldt de IC Group.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures