J. Crew verlies krimpt in Q1

De Amerikaanse modegroep J. Crew Group Inc. zag in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar de winst slinken van 33,2 miljoen dollar (29,8 miljoen euro) naar 16,2 miljoen dollar (14,5 miljoen euro), terwijl de groepsomzet met 7 procent steeg naar 578,5 miljoen dollar (519,5 miljoen euro). De vergelijkbare omzet nam met 1 procent toe. Dat maakt het merk bekend middels een persbericht.

Het bedrijf dankte de stijgingen aan het merk Madewell, dat een omzetstijging van 15 procent naar 132,9 miljoen dollar realiseerde en een vergelijkbare omzetstijging van 10 procent boekte. Het gelijknamige J. Crew merk dit het echter beduidend minder goed; de omzet daalde met 4 procent naar 376,1 miljoen dollar terwijl de vergelijkbare omzet met 1 procent zakte.

Interim topman Michael J. Nicholson zei ‘hoopvol’ te zijn naar aanleiding van de ‘betekenisvolle vorderingen in het eerste kwartaal, gedreven door het aanhoudende momentum bij Madewell en de vroege effecten van onze snelle actie om de winstgevendheid van J. Crew te verbeteren’. Volgens Nicholson is het bedrijf druk bezig de plannen uit te voeren om het merk J. Crew nieuw leven in te blazen met nieuwe ontwerpen en assortimenten. Ook blijft de groep investeren in de groei van Madewell als vooraanstaand mondiaal merk.

De groep telde aan het eind van het kwartaal 195 J. Crew winkels en 132 Madewell verkooppunten, alsmede de webshops jcrew.com, jcrewfactory.com en madewell.com.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures