Jong jeanslabel Façon Jacmin opent tijdelijke winkel in Amsterdam

Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan opent het Brusselse jeanslabel Façon Jacmin tijdelijk haar deuren in Amsterdam. Van 10 tot 13 mei kan de jeansliefhebber van Japanse denim in ‘Studio mevrouw Van Dale’ terecht voor de denimstukken ontworpen door de Belgische tweeling Ségolène en Alexandra Jacmin. Dit kondigt het jonge modelabel aan middels een persbericht.

De zussen bouwden een Peugeot-bus uit 1981 om tot mobiele boetiek waarmee ze van mei tot aan september verschillende verkooppunten aandoen om hun collecties aan een groter publiek te introduceren, zo is te lezen op hun website. Onderdeel van die tour is het bezoeken van de stad Amsterdam, waar zij drie dagen hun denimstukken te koop aanbieden.

Het eigenzinnige vrouwenlabel Façon Jacmin werd in 2016 opgericht door de zusjes Jacmin. Alexandra had al ervaring opgedaan als ontwerper in Parijs voor onder andere Maison Margiela en Jean Paul Gaultier, Ségolène was werkzaam als consultant in Brussel. Sinds het aantrekken van financierders voeren de Jacmin zussen het jeansmerk met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Ze werken uitsluitend met Japanse denim en katoen uit Italië en de productie gebeurt volledig in Europa, in een atelier dat ook voor labels als Chloé, Balmain en Sonia Rykiel werkt.

De Façon Jacmin-collectie is drie dagen lang te koop bij Studio mevrouw Van Dale in de Hannie Dankbaarpassage 5, Amsterdam. De winkel is van vrijdag tot en met zondag geopend van 10.30 uur tot 18.30 uur. In Brussel heeft Façon Jacmin een eigen atelier en verkooppunt in de Rue du fort 67. Daarnaast wordt het merk op zeven verkooppunten in Frankrijk en België verkocht. Jacmin wordt ook verkocht via de website van het merk. Prijzen variëren van 149 euro voor een rok tot 1500 euro voor een jas.

Beeld: Façon Jacmin

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures