Just (het voormalige Just Female) neemt e-commerce terug in eigen beheer

Het Deense damesmodemerk Just – het voormalige Just Female – neemt volgend jaar zijn online shop terug in handen. Dat zei medeoprichter en creatief directeur Penille Andersen bij de presentatie van de Just lente/zomer 2019 collectiepresentatie, afgelopen donderdag in Amsterdam.

De nieuwe webshop wordt waarschijnlijk volgende zomer gelanceerd. De eigen e-commerce afdeling van het bedrijf is deze maand gestart met het terug in eigen beheer brengen van de online aanwezigheid, die nu nog wordt geoutsourcet, zei ze. Dat is een stap die bijdraagt aan de branding (merkbeleving) van Just.

Het merk, dat eerder de naam Just Female had, heeft het tweede gedeelte van de naam laten vallen. Andersen en haar werknemers gebruikten de naam Just altijd al voor het label, zo verklaarde de creatief directeur de hernoeming.

Laatste seizoen felle kleuren

De lente/zomer 2019 collectie van Just is kleurrijk. Zo is er lichtgeel T-shirt, zijn er lichtpaarse truien en knalrode jurken. Sommige kledingstukken van de herfst/winter 2019 collectie geven een voorproefje hoe Just voor een ingetogener kleurenpalet kiest.

“Dit seizoen is de laatste met zoveel felle kleuren en prints,” zei Andersen. “In de toekomst gaan we beter aarden. Er is de trend van slower living (langzamer leven).”

“In lijn met de zoektocht naar een rustigere gemoedstoestand en een eenvoudig leven temidden van het digitale tijdperk, wil men meer tijd in de natuur doorbrengen. Daarom zien we mogelijk meer samenwerkingen met outdoormerken,” aldus Andersen.

Over Just

Just heeft in Nederland 60 verkooppunten en wil dit aantal, net als in andere bestaande markten, uitbreiden komende jaren. Wereldwijd heeft Just heeft zo’n 550 verkooppunten waarvan 8- in de Verenigde Staten en 50 in Groot-Brittannië.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures