Katharine Hamnett London sluit zich aan bij Fair Wear Foundation

De Britse modeontwerper Katharine Hamnett is het nieuwste lid van de Fair Wear Foundation. Dit heeft de mode-organisatie aangekondigd in een persbericht. Hamnet zegt zich in te gaan zetten voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

“Als klokkenluider en langdurig fanatieke campagnevoerder voor duurzame mode, kijk ik uit naar mijn samenwerking met FWF, waarvan de doelstellingen overeenkomen met die van mij”, aldus Hamnett over haar toetreding tot de Fair Wear Foundation in het persbericht. Samen met de fabrieken zal zij erop toezien dat de textielarbeiders die haar collecties produceren onder de juiste arbeidsomstandigheden werken. Dit zal zij doen door jaarlijks de fabrieken te bezoeken en hier verslag over uit te brengen.

Katharine Hamnett (1947) is een icoon van de moderne Britse mode en voorvechter van een betere mode-industrie. Katharine was pionier van het veelvuldig gekopieerde slogan-T-shirt. Een van haar bekendste T-shirts zijn het ‘Choose Life- shirt (populair geworden door zanger George Michael) en haar ‘No more fashion victims’-shirt, als onderdeel van een campagne om mensen bewust te maken hoe de mode-industrie het leven van mensen beïnvloedt.

Over de Fair Wear Foundation

Sinds 1999 werkt de FWF met modemerken en andere professionals uit de mode-industrie om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. FWF-leden vertegenwoordigen meer dan 130 Europese merken. De organisatie heeft markttransparantie hoog in het vaandel. Iedereen kan op de website van de organisatie lezen welke veranderingen door FWF-merken zijn aangebracht om toe te werken naar betere arbeidsomstandigheden in de mode-industrie.

Unfeatured news