Kijken: het vernieuwde winkelconcept van Jil Sander

Jil Sander presenteert onder leiding van ontwerpers Lucie en Luke Meier een nieuw winkelconcept. Het Duitse minimalistische modehuis deelt in een persbericht dat de eerste boetiek in nieuwe stijl is geopend in Omotesando, Tokio.

De Britse architect John Pawson kreeg van ontwerpers Lucie en Luke Meier de opdracht de ruimte zo in te richten dat de bezoeker er zich meteen op zijn gemak voelt. Het ontwerpersduo gaf Pawson de woorden ‘eerlijk’, ‘puur’, ‘rauw’, ‘simpel’, ‘zielvol’ en ‘warm’ als basis voor het interieur.

”Mijn visie voor de winkel was om een plek te creëren waarbij het eerste wat je registreert de sfeer is, in plaats van de architectuur: eenvoudige, zorgvuldig afgestemde ruimtes waar mensen zich op hun gemak voelen en waar de focus op een natuurlijke manier ligt op de kleding”, zegt Pawson in het persbericht.

Om de opening van de nieuwe winkel in Tokio te vieren, ontwierp Jil Sander een limited edition ‘Tangle Bag’ uitgevoerd in wit leer met contrasterend logo. Deze tas is exclusief verkrijgbaar in de nieuwe flagship-winkel.

beeld: jil sander

Unfeatured news