Life is Strange in goede handen

Life is Strange toonde aan dat je geen Telltale hoefde te heten om succesvolle episodic storygames te maken. Dontnod Entertainment werkt daarom al hard aan een tweede deel. Maar eerst komt er een prequel – Before the Storm – van een andere studio Deck Nine.

Een vrij opvallende beslissing. Deck Nine kennen we als Idol Minds die eerder lollige snowboard- en ragdoll games en twee b-titels van Ratchet & Clank maakten. Kunnen ze wel een serieuzere titels aan, dachten we sceptisch. Dan speelde iemand anders ook nog de stem Chloe Price.

Het valt allemaal reuze mee, zo blijkt. Deck Nine volgt weliswaar grotendeels trouw de Life is Strange formule, maar weet er een paar interessante eigen twists aan te geven – zonder dat het echt op zijn plaat gaat. Oh, en de nieuwe stemacteur doet het prima.

Life is Strange: Before the Storm draait om Chloe Price, de sidekick van het origineel. Chloe is een onhandelbare en rebelse puber. Overigens met een reden: haar vader overleed in een auto-ongeluk, waarin ze zelf in zat. Daar bovenop is haar beste vriendin Max (de hoofdrolspeler in de eerste game) naar Seattle verhuisd.

DutchCowboys