Lululemon ziet omzet opnieuw met 25 procent stijgen

De positieve trend uit het eerste kwartaal heeft bij Lululemon Athletica, Inc. doorgezet. In het tweede kwartaal behaalde het bedrijf een omzetgroei van 25 procent en steeg de brutowinst met 33 procent, zo blijkt uit de kwartaalcijfers.

Het sportmerk rapporteert een omzet van 723,5 miljoen dollar (619 miljoen euro) aan het einde van het tweede kwartaal, wat neer komt op een stijging van 25 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit boekjaar werd ook al een omzetstijging van 25 procent behaald, de positieve trend zet dus door bij Lululemon. De brutowinst komt neer op een bedrag van 396,2 miljoen dollar (339 miljoen euro) in het tweede kwartaal.

Vanwege de goede resultaten verhoogt Lululemon Athletica, Inc. de verwachting voor het derde kwartaal en het gehele boekjaar. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet tussen de 3,185 miljard dollar en 3,235 miljard dollar (2,72 en 2,76 miljard euro) en uitkomt aan het einde van het boekjaar. Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen de 720 en 730 miljoen dollar (616 en 624 miljoen euro).

Kersverse CEO Calvin McDonald in het verslag: “Ik heb zin om samen te werken met het leidende team om verder te bouwen op dit succes. We hebben een ongelofelijk groeipad voor ons dankzij de kracht van het merk en onze mensen bij het bedrijf.” In juli werd bekend gemaakt dat McDonald de voormalige CEO Laurent Potdevin zou vervangen die in februari per direct het bedrijf had verlaten.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures