Miss Chaos gaat verder als zelfstandig dameslabel

Miss Chaos, het damesmode segment van kindermodelabel Chaos-and-Order, gaat verder als zelfstandig damesmerk. Dit meldt oprichter en eigenaar van het merk, Miranda Smid, aan FashionUnited. Per Spring/Summer ‘18 heeft het sublabel een nieuwe look en zal het onafhankelijk verder gaan.

“Tot nu toe was Miss Chaos onderdeel van Chaos-and-Order, en maakte we gebruik van dezelfde stoffen voor damesitems,” vertelt Smid telefonisch. Het kindermodemerk staat bekend om de felle kleuren en onverwachte kleurencombinaties. Sinds 2010 waren er enkele damesitems in dezelfde stijl onder de noemer Miss Chaos te vinden op de website van Chaos-and-Order. De wens om een damesmodemerk te beginnen was er echter al langer. “We deden het er altijd bij, voor een volledige collectie was het tot nu toe nog te druk.

Het vernieuwde Miss Chaos richt zich met de eerste volledige collectie op elegante en vrouwelijke zwart-witte items. T-shirts, rokken, blouses, jurken en jeans zijn in de lijn opgenomen. De collectie staat bol van verschillende zwart wit prints. Van polkadot tot zebraprint. De maten blijven hetzelfde, 36 tot en met maat 44, maar de verkoopprijzen zijn veranderd. De prijzen beginnen vanaf 34 euro voor een t-shirt tot een jurk voor 119 euro en een bikerjack voor 129 euro.

Het merk krijgt nu ook een eigen website, los van Chaos-and-Order. Miss Chaos wordt nog niet verkocht bij retailers, maar Smid meldt dat dit uiteraard wel haar wens is. Chaos-and-Order wordt bij 64 punten, online en offline, verkocht. In maart lanceert het vernieuwde merk officieel.

Beeld: Miss Chaos

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures