Modeagentschap Fashion Club 70 breidt portfolio flink uit

Opnieuw breidt modeagentschap Fashion Club 70 het merkenportefeuille flink uit. De Belgische modedistributeur gaat zes nieuwe merken voeren voor de pre-collectie: McQ, Juicy Couture, Vilebrequin, Wild Won, Misha en Miss Miss. Miguel Dheedene, mede- eigenaar van Fashion Club 70, is buitengewoon tevreden met deze nieuwe labels. “Voor ieder merk dat wij voeren zien we potentie of zelfs nood in de markt,” aldus Dheedene.

Fashion Club 70 wil inspelen op vraag naar snelle mode van hoge kwaliteit

Dheedene en zijn collega’s zijn druk bezig geweest met het selecteren van geschikte merken om te voeren. Want Fashion Club 70 blijft investeren in nieuwe merken ondanks de moeilijke tijden, zo stelt Dheedene vastberaden. “We moeten innoveren, blijven vooruitgaan,” aldus de modeagent. Hoe Fashion Club 70 dat doet? Onder andere door continu in te spelen op trends vanuit de markt. Zo staat bij het nieuwe Italiaanse Miss Miss de snelheid centraal. “We merken dat vanuit de markt vraag is naar snellere mode. Mode die bijna fast fashion is,” licht Dheedene toe. Met Miss Miss bedient Fashion Club de modieuze vrouw die weliswaar trends volgt, maar niet wil inleveren op kwaliteit.

Een andere ontwikkeling die Dheedene opvalt, is dat de consument op het gebied van denim zoekt naar vernieuwing. Met de eerste denimcollectie van Vilebrequin hoopt Fashion Club 70 de echte denimliefhebber aan te spreken. Vilebrequin, van origine een badmodemerk, heeft een licentieovereenkomst gesloten met het Italiaanse Giada SpA. Het resultaat? Een denimlijn die puur vakmanschap uitstraalt én “een knipoog bevat naar de bekende swim wear’’.

Kers op de taart: de herintroductie van Juicy Couture tracksuits

Het is duidelijk dat alle nieuwe merken van Fashion Club 70 een heel andere consument aanspreken. Zo is er nog McQ, het contemporary merk van ontwerper Alexander McQueen. Waar McQueen bekend stond om zijn flamboyante creaties, richt McQ zich op de casual en urban consument. Voor vrouwen die juist houden van glamour, biedt de distributeur Misha. Tijdloos, elegant en altijd vrouwelijk, zo vat het Australische label het zelf samen. En dan is er Wild Won: een schoenenlabel gespecialiseerd in leren vrouwelijke boots met een stoer kantje.

Maar de echte kers op de taart is Juicy Couture. Het iconische label uit Los Angeles was in de jaren ‘90 razend populair om haar tracksuits. Twee decennia en een grootse herlancering later, is het merk terug van weggeweest. “We zijn heel blij dat we Juicy Couture kunnen herintroduceren op de Europese markt,” zegt Dheedene. Hij verwacht dat de bekende tracksuits, gemaakt van luxueuze, fluweelzachte badstof opnieuw heel succesvol zullen worden. Hoewel eerst alleen tracksuits gevoerd worden, zal Fashion Club 70 later ook de reguliere collecties aanbieden.

De nieuwe merken van Fashion Club 70 worden in de hele Benelux gevoerd, met uitzondering van Miss Miss. Dit label zal enkel in België en Luxemburg worden gevoerd.

Over Fashion Club 70

Fashion Club 70 werd in 1970 opgericht door Luc Dheedene. Vandaag de dag runt Luc Dheedene het bedrijf samen met zoons Miguel en Gregory vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen. Inmiddels opereert Fashion Club 70 als agent van meer dan 70 modemerken die worden verkocht aan ruim 1.700 retailers in de Benelux. Behalve de merken genoemd in dit artikel, bevat het portfolio van de modedistributeur merken als Liu Jo, Versace Jeans en Michael Kors.

www.fashionclub70.com

Miguel@fashionclub70.be

+32 3 221 10 10

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures