Modecritici enthousiast over Daniel Lee’s nieuwe koers voor Bottega Veneta

Bottega Veneta, dochteronderneming van luxe modegroep Kering, heeft zijn eerste pre fall-collectie onder leiding van Daniel Lee gepresenteerd. De nieuwe creatief directeur werd in juni dit jaar aangewezen als vervanger voor Tomas Maier.

Lee presenteerde volgens verschillende mediaberichten een veelbelovend debuut voor het Italiaanse modehuis. De nieuwe creatief directeur, afgestudeerd aan Central Saint Martins, verdiende zijn sporen als ontwerper van de ready-to-wearkledinglijn bij Céline. In plaats van Bottega Veneta te voorzien van een snelle modefix, denk aan het herlanceren van oude logo’s, heeft Lee volgens de aanwezigen bij de pre fall presentatie de esthetiek van het oude Celine omgezet in een collectie passende bij de waarden van Bottega Veneta; één van de laatste echte luxe huizen.

In een interview met Vogue Runway afgelopen november vertelde Lee al over zijn plannen voor het modehuis: “Wij (Bottega Veneta) hebben een naam en iedereen weet het, maar het gaat niet om een product met logo’s. Voor mij is het ontwerpen van echte kleding nu spannender dan het uitdragen van een boodschap.” Lee gaf al eerder aan in een persbericht de codes van het huis en de vakmanschap, kwaliteit en verfijning die het huis kenmerkt te willen behouden.

De aanstelling van Daniel Lee moet het modehuis weer een boost geven. Bottega Veneta zag zijn omzetten in het derde kwartaal van boekjaar 2018 met 8,4 procent afnemen.

Lees ook : Britse Daniel Lee nieuwe creatief directeur bij Bottega Veneta

Unfeatured news