Nederland trekt zo’n honderd door Brexit getroffen bedrijven

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de Brexit in Groot-Brittannië wordt Nederland een steeds populairdere bestemming voor getroffen bedrijven. Nagenoeg honderd Britse bedrijven hebben ervoor gekozen een overstap te maken naar ons land, maakte het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, onlangs bekend.

Nog eens 325 bedrijven zijn geïnteresseerd in Nederland vanwege de ongewisse positie van Groot-Brittannië in de Europese Unie, aldus NFIA. Door die positie “oriënteren steeds meer ondernemingen zich in Nederland als potentiële nieuwe basis op de Europese markt”, aldus NFIA.

Bedrijven als Bloomberg, MarketAxess en het Europese hoofdkantoor van televisiezender Discovery verhuisden al naar Nederland. Onder de bedrijven zijn ook spelers uit de modeindustrie, aldus een woordvoerder van NFIA tegenover FashionUnited. “Deze bedrijven hebben er echter voor gekozen dit niet publiekelijk te maken, dus concrete namen kunnen we niet geven,” zegt de woordvoerder via de telefoon. Het grootste deel van hen zal zich gaan vestigen in Amsterdam en andere steden in de Randstad.

De komst van de bedrijven zou honderden miljoenen euro’s aan omzet opleveren, zo stelt NFIA. Dat ze hierheen komen, heeft volgens NFIA te maken met de voordelige vestigingsvoorwaarden. Die betreffen onder andere goede logistieke faciliteiten, en het feit dat het merendeel van de Nederlanders Engels spreekt.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures