Nederlands merk Mara May verder met nieuwe eigenaren

Damesmerk Mara May krijgt een vervolg. Het merk stopte tijdelijk vorig jaar, maar is vanaf 1 november verder gegaan onder nieuwe eigenaren. Dit bevestigt Hubert Heldring – van Schaijk, een van de nieuwe eigenaren, telefonisch aan FashionUnited.

Het merk werd 15 jaar geleden opgericht als La Met door bekende moderetailers zoals Clous Mode in Den Bosch, Rinsma Modeplein in Gorredijk en Heldring Mode in Emmen. “De retailers wilden een exclusief merk hebben waar ze een hoog marge op hadden. Doordat ze alles zelf produceren en niet te maken hadden met een agent, was de marge hoog,” aldus Heldring – Van Schaijk. Na ongeveer tien jaar stapten meerdere retailers uit het merk doordat de markt was veranderd en de hoge aantallen in de productie en verkoop niet haalbaar meer waren. Tjalling en Marry Heldring zette het merk verder onder de nieuwe naam Mara May en verkochten de collecties ook aan externe partijen. Tjalling, de oom van Hubert, kon het merk door privéomstandigheden niet meer verder zetten waardoor het tijdelijk werd stopgezet.

Nieuwe eigenaren voor dameslabel Mara May

“Mijn oom vroeg of ik het merk niet over wilden nemen,” aldus Heldring – Van Schaijk tijdens een telefonisch gesprek. De nieuwe eigenaar heeft een achtergrond in de retail dankzij de winkels van Tailors & Co die hij oprichtte en was hij onder andere export manager bij Sandwich tot eind oktober. Heldring – Van Schaijk vroeg vriendin Faye Kollmann, die werkt als zelfstandig agent voor diverse merken, om samen met hem het merk verder te zetten. “In het begin dachten we, kunnen we dit? Maar toen we zagen dat goede mensen achter het merk zaten, vooral in de productie en het ontwerp, zijn we ervoor gegaan,” aldus Heldring.

In de basis zal het damesmodemerk met breisels weinig veranderen. “We hebben verschillende klanten, zoals natuurlijk Rinsma, die we absoluut willen behouden.” Het merk heeft een klassieke uitstraling en staat bekend om de bonnetterie van onder andere vesten, pullovers en jurken van hoge kwaliteit. De collecties zullen wat jonger worden op het gebied van ontwerp. “We gaan details toevoegen, andere materialen maar ook dessins zoals strepen. Op dit moment is het nog vrij basic.” Iets dat wel zal veranderen is het feit dat Mara May een duurzaamheidsslag maakt. De collecties worden gemaakt van duurzaam BCI katoen, de meeste items zullen 100 procent katoen zijn maar er zullen ook blends van het katoen met zijde, kasjmier en viscose gebruikt worden. Wol wordt uit het assortiment geschrapt, veel klanten ervaren de stof volgens het merk als onprettig vanwege het kriebelen, de warmte en het reinigingsproces.

Het merk zal in januari ook op de Modefabriek staan met de nieuwe collectie voor het aantrekken van nieuwe klanten. Op het moment heeft het al 25 retailers als klant. Ook het buitenland lonkt, zo vertelt Heldring – Van Schaijk. Het merk heeft al agenten in Zuid-Frankrijk en Zwitserland aan weten te trekken.

Beeld: Mara May

Unfeatured news