Nieuwe CFO voor Salvatore Ferragamo

Alessandro Corsi is door Salvatore Ferragamo aangesteld als chief financial officer. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. Corsi vervangt per 11 januari 2019 Ugo Giorcelli.

Corsi is sinds 2003 werkzaam bij het Italiaanse modehuis. Corsi kwam binnen bij de afdeling planning en controle, daarna bekleedde hij verschillende hogere functies. Zijn laatste functie was die van chief strategy officer.

Het familiebedrijf werd opgericht in 1927 en is gespecialiseerd in de productie en verkoop van luxe schoenen, lederwaren, kleding, accessoires en zijdeproducten. Het merk verkoopt dankzij een licentieovereenkomst met Marchon Eyewear ook (zonne)brillen.

Salvatore Ferragamo noteerde de afgelopen negen maanden een totale omzet van 972 miljoen euro, een lichte daling van 3,3 procent. De nettowinst van het bedrijf kwam uit op 65 miljoen euro, 17,5 procent minder dan de 79 miljoen euro winst die het bedrijf in diezelfde periode vorig jaar schreef. Afgelopen november sprak het bedrijf de wens uit het het modehuis te willen herlanceren en de processen te willen optimaliseren.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures