Nieuwe creatief directeur voor By Malene Birger

Het Deense modelabel By Malene Birger heeft een nieuwe creatief directeur. Dat melden diverse media. Per 28 augustus neemt Mathilde Torp Mader, een voormalige Mulberry-directeur, het stokje over van de huidige artistiek directeur Christina Exsteen. De reden voor haar vertrek is niet bekend.

In haar functie zal Mader verantwoordelijk zijn voor de ready-to-wear- en accessoirecollecties van het in Kopenhagen gevestigde merk. Mader zal echter werkzaam zijn in Londen, waar By Malene Birger binnenkort een designstudio opent. De nieuwe creatief directeur was voorheen werkzaam in het damessegment van Mulberry als collection design manager. Daarvoor werkte ze ook voor modehuizen als Marni en Sonia Rykiel. In haar carrière werkte Mader al in steden als Parijs, Londen en Milaan.

By Malene Birger-CEO Morten Linnet laat weten dat de komst van Mader bijdraagt aan de plannen om het merk internationaal breder op de kaart te zetten. “We hebben vol vertrouwen in Mathilde’s tijdloze, internationale visie op ontwerp en haar vermogen om het merk creatief te begeleiden, waardoor we het momentum ver buiten de Scandinavische grenzen kunnen uitbouwen,” aldus Linnet.

By Malene Birger is van plan op internationaal gebied uit te breiden. Momenteel is het Deense label middels distributie actief in 42 landen wereldwijd. Daarnaast zijn de collecties online verkrijgbaar, zowel via de eigen webwinkel als luxe e-commerce platforms zoals Yoox Net-a-Porter. In Nederland is het merk verkrijgbaar bij retailers als De Bijenkorf, Van Tilburg en Rinsma. Moederbedrijf IC Group, ook eigenaar van Tiger of Sweden en Peak Performance, realiseerde in boekjaar 2015-16 een geconsolideerde omzet van 2,67 miljard Deense kronen (358 miljoen euro).

Beeld: By Malene Birger

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures