Nieuwe creatief directeur voor Topshop en Topman

David Hagglund zal vanaf september de creatieve leiding nemen over de collecties van Topshop en Topman, zo meldt het merk tegen Drapers Online. Hij vervangt hiermee Kate Phelan en Gordon Richardson.

Het is voor het eerst dat er één creatief directeur is voor Topshop én Topman. Voorheen was deze taak per merk gesplitst. Philip Green, eigenaar van beide merken is positief over de ontwikkeling. “De aanstelling van David Hagglund in de nieuwe positie is de start van een nieuw tijdperk voor Topshop en Topman waardoor de merken verder kunnen ontwikkelingen en internationaal kunnen uitbreiden,” aldus Green tegen Drapers.

Hagglund is op dit moment nog werkzaam bij zijn eigen creatieve agentschap in Zweden. Hij heeft onder andere samengewerkt met H&M en Hugo Boss. Hagglund is ook werkzaam geweest als art director bij Vogue.

Een maand geleden werd Topshop ook al opgeschud door de aanstelling van een nieuwe CEO. Destijds werd bekend gemaakt dat Paul Price eveneens in september bij Topshop aan de slag zal gaan.

Beeld: Topshop Facebook

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures