Nieuwe editie Maroc in Mode, de grootste vakbeurs in de Euromed-zone aangekondigd

Een nieuwe editie van Maroc in Mode, de grootste vakbeurs in de Euromed-zone, mag worden genoteerd in de agenda. De 16e editie van de jaarlijkse modevakbeurs; Maroc in Mode – Maroc Sourcing wordt dit jaar gehouden van 11 tot 12 oktober in Marrakech.

De textiel- en kledingindustrie van Marokko groeit en het land is de zevende leverancier van textiel en kleding aan de Europese Unie. Volgens het persbericht van de ‘twee beurzen onder één dak’ zorgen de locatievoordelen, de politieke en economische stabiliteit in combinatie met Europese kennis ervoor dat het land een belangrijk knooppunt is in het Middellandse Zeegebied.

Tijdens de modevakbeurs zullen 200 bedrijven in de categorieën fast fashion, denim, knitting, tailoring, lingerie, werkkleding, lederwaren, schoenen en accesoires zich presenteren. De beurs is een weergave mogelijkheden rondom het sourcen en produceren van kleding: van grondstof tot garens, van accessoire tot aan diensten.

De ‘Circular denim cluster’ een gezamenlijk project van Hallotex, Textil Santanderina, Vich Industrial en Lenzing Group, zal op de modebeurs een presentatie verzorgen met als onderwerp hoe duurzaamheid in de hele productieketen te implementeren.

Marokko zegt in het persbericht pionier te zijn op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moet 52 procent van de nationale energiebehoefte worden gedekt door hernieuwbare bronnen. De mode-industrie richt zich op technologie en onderwijs.

Beeld: Moroccan Denim Cluster – Martin Scott Powell

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures