Nieuwe eigenaar Hudson’s Bay Nederland

De vijftien winkels van warenhuisketen Hudson’s Bay komen weer volledig in handen van de oorspronkelijke eigenaar, het Canadese retailconcern Hudson’s Bay Company. Dat meldde de Signa Group in een persverklaring.

Beëindiging joint venture

Het Oostenrijkse Signa kondigde aan met Hudson’s Bay Company een overeenkomst te hebben gesloten om alle aandelen van de Galeria Karstadt Kaufhof warenhuisgroep over te nemen. HBC was voorheen voor 49,99 procent eigenaar van de joint venture die vorig jaar tot stand kwam.

Signa en HBC waren vorig jaar gefuseerd onder de operatieve leiding van Signa. Daarbij kreeg Signa controle over de helft van alle Europese winkels van HBC, waaronder Galeria Kaufhof in Duitsland en Hudson’s Bay in Nederland. Met de overname van de resterende aandelen door Signa, wordt ook de Belgische warenhuisexploitant Galeria Inno volledig eigendom van het Oostenrijkse concern, terwijl Hudson’s Bay Nederland weer in Canadese handen komt.

”Dit is goed nieuws voor ons bedrijf,” zei Stephan Fanderl, algemeen directeur van Signa Retail en topman van Galeria Karstadt Kaufhof, in de persverklaring. “Bijna zeven maanden na de fusie van de twee warenhuisketens kunnen we blijven werken aan het herstructurerings- en integratieproces – hetgeen een uitdaging is voor alle werknemers – met een hoge mate van betrouwbaarheid van de eigenaren. De lijnen zijn korter, eenvoudiger – en dat is belangrijk en hoe het zou moeten zijn.”

Toekomst Hudson’s Bay Nederland onzeker

Hoe de toekomst van Hudson’s Bay in Nederland er nu moet uitzien is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat het bedrijf al langere tijd gebukt gaat onder grote verliezen. In 2018 leidde de keten in Nederland een verlies van 80 miljoen euro. Fanderl liet eerder dit jaar tijdens het World Retail Congress in Amsterdam weten dat het duidelijk was dat de situatie onhoudbaar was.

De overeenkomst zal, afhankelijk van goedkeuring van de overheid, naar verwachting deze herfst worden afgerond.

Beeld: Hudson’s Bay/Facebook
FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures